Om oss

Efter flera års arbete inom restaurang ville vi förändra Umeås lunchutbud, att kunna erbjuda gäster ett grönare & mer hållbart alternativ. 2006 öppnades Rost i en liten lokal på Rådhusesplanaden. Under dessa 12 år har vi flyttat runt i olika lokaler men har nu landat i nyrenoverade lokaler på Skolgatan 49-51 sedan december 2018.

Att servera mat, bakverk & kaffe med kvalitet och med en omtanke om både våra gäster men även vår kära natur har varit vårt största mål. Att känna en stolthet och glädje för det som serveras och att erbjuda en härlig miljö för dig som gäst men även för oss som jobbar här. Vi har alltid som mål att förbättra och att utvecklas, att testa nytt men ändå behålla och värna om våra omtyckta rätter som vi aldrig kommer att plocka bort från menyn. Vi vill vara en restaurang & kafe som ligger i tiden när det gäller miljö och hållbarhet. Vi serverar därför endast lakto vegetarisk & vegansk mat och har helt valt bort alla köttalternativ. Vi har tydliga miljö & hållbara mål som vi hela tiden jobbar mot samt att sträva efter att vara en bra arbetsplats för våra medarbetare.

Välkommen till oss!

Daniel & Anna-Karin med medarbetare


Anna-Karin, ägare med hett temperament, brinnande intresse för färg & form. Född och uppvuxen i Umeå men flyttade efter gymnasiet 1992 till Stockholm där hon skaffat sig en lång erfarenhet inom kafe & restaurang, bland annat på ”Hemma hos Julia”, ”Bagare Henning” & ”Rosendals Trädgård” innan flytt tillbaka till Norrland 2001.

Daniel, ägare även denne har ett hett temperament, men är nästan alltid på ett strålande humör och älskar att prata med våra gäster! Har en stor känsla för smaker och gillar att testa nytt. Är född och uppvuxen i Stockholm och efter restaurang utbildning jobbat på bland annat ”Grand Hotell i Saltsjöbaden”, ”Gondolen” & ”Eriks Bakficka” innan han följde med flytten till Umeå.

 

Våra öppettider
Kontakt